Acil Durum ve Afet Farkındalık Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #1115006

"Bu süreçte yer alan aktiviteler, afetten önce, afet sırasında ve afet sonrasında olmak üzere her süreçte bulunmaktadır. Bu faaliyetler, fiziksel ve yapısal nitelikte (altyapı eksiklilerinin giderilmesi gibi) olabileceği gibi yapısal olmayan özellikte de (afet yönetimi konusunda eğitimin verilmesi, yasal düzenlemelerin yapılması, kamuoyunun afet bilinç seviyesinin yükseltilmesi için yapılan tüm aktiviteler) olabilirler." verilen kavram afet yönetimi süreç aşamalarından hangisine aittir?


Azaltma/sakınım

Hazırlıklı olma

tepki

iyileşme

koruma


Yanıt Açıklaması:

Azaltma/sakınım: Tehlikenin azaltılması, söz konusu tehlike ve afetlerin olumsuz etkilerini (yaralanma, can ve mal kaybı) minimum seviyeye indirmek amacı ile yapılan faaliyetleri kapsamaktadır. Bu süreçte yer alan aktiviteler, afetten önce, afet sırasında ve afet sonrasında olmak üzere her
süreçte bulunmaktadır. Bu faaliyetler, fiziksel ve yapısal nitelikte (altyapı eksiklilerinin giderilmesi gibi) olabileceği gibi yapısal olmayan özellikte de (afet yönetimi konusunda eğitimin verilmesi, yasal düzenlemelerin yapılması, kamuoyunun afet bilinç seviyesinin yükseltilmesi için yapılan tüm aktiviteler) olabilirler.

Yorumlar
  • 0 Yorum