Acil Durum ve Afet Farkındalık Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #1103379

  1. Araştırmanın tutarlılığı
  2. Araştırmanın tarafsızlığı
  3. Araştırmanın maliyeti
  4. Kampanyayı yürüyen kurumun yapısı
  5. Kampanyayı yürüten kuruluş

Yukarıda verilen etkenlerden hangileri bir farkındalık kampanyası süresi boyunca araştırma verilerinin kampanya üzerinde olabileceği etkilerdendir? 


I, II, III

II, III, IV

III, IV, V

I, II, IV

I, II, V


Yanıt Açıklaması:

Kampanya süresi boyunca alınacak kararlar birçok faktörden etkilenmektedir. Kampanya hazırlanan kuruma etki eden iç ve dış faktörler, kurumun paydaşları ve hedef kitlenin yapısı bunlardan bazılarıdır.
Araştırma aşaması tüm bu faktörlerle ilgili verilerin toplandığı aşamadır.
Dolayısıyla, toplanan verilerin kampanyanın gidişatını etkileyeceği
unutulmamalı ve kendi içinde tutarlı, tarafsız ve doğru verilerin toplanmasına dikkat edilmelidir. Araştırma süreci, kampanyayı yürüten kurumun yapısına göre değişiklik gösterebilmektedir. Bazı kurumlar kendi araştırma departmanına sahiptir ve araştırmalarını kendileri yürütmektedir.
Bazıları ise dışardan hizmet veren bir araştırma şirketi ile çalışmakta ve araştırmasını bu şirkete yaptırmaktadır. Henüz kurumsallaşma sürecini
tamamlamamış ve geleneksel yöntemlerle işletilen kurumlar ise araştırma sürecini tamamen göz ardı edebilmektedir. Bu farklı yol ve yöntemler kurumun büyüklüğüne, kurumsallaşma düzeyine, finansal durumuna ve araştırma sürecine gösterdiği öneme göre ortaya çıkmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum