Afet Risk Azaltma Politikaları Deneme Sınavı Sorusu #1149916

5393 sayılı Belediye Kanunu'nun ...... maddesi ile Belediyelere afet ve acil durum planı yapması yükümlülüğü getirilmiştir.

Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?


12.

23.

35.

53.

75.


Yanıt Açıklaması:

Belediyelerin görev ve yetkileri, 5393 sayılı Belediye Kanunu ile düzenlenmektedir. Kanun’un 53. maddesi ile Belediyelere afet ve acil durum planı yapması yükümlülüğü getirilmiştir. Kanun’un 53. maddesine göre,“Belediye; yangın, sanayi kazaları, deprem ve diğer doğal afetlerden korunmak veya bunların zararlarını azaltmak amacıyla beldenin özelliklerini de dikkate alarak gerekli afet ve acil durum plânlarını yapar, ekip ve donanımı hazırlar. Acil durum planlarının hazırlanmasında varsa il ölçeğindeki diğer acil durum planlarıyla da koordinasyon sağlanır ve ilgili bakanlık, kamu kuruluşları, meslek teşekkülleriyle üniversitelerin ve diğer mahallî idarelerin görüşleri alınır.
Planlar doğrultusunda halkın eğitimi için gerekli önlemler alınarak ikinci fıkrada sayılan idareler,
kurumlar ve örgütlerle ortak programlar yapılabilir. Belediye, belediye sınırları dışında yangın ve doğal afetler meydana gelmesi durumunda, bu bölgelere gerekli yardım ve destek sağlayabilir.” Cevap: D şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum