Afet Tıbbı ve Yönetim İlkeleri Deneme Sınavı Sorusu #394612

I. Kurulacak sahra hastanesinde, afetin oluşturmuş olduğu sağlık sorunlarını karşılayacak düzeyde sağlık hizmeti verilebilir olmalıdır.
II. Koruyucu sağlık hizmeti ve toplum sağlığı hizmetlerinin uzun süre kesintiye uğrayacağı düşünülen olaylarda kurulmalıdır.
III. Kurulacak sahra hastanesi, afetten sonraki 24 saat içinde tam olarak faaliyette geçebilecek şekilde olmalıdır.
IV. Sahra hastanesinin içerisinde bulunan medikal donanım ve teknolojiyi kullanabilecek ve sağlık hizmeti sunabilecek nitelik ve nicelikte sağlık personeli görevlendirilmiş olmalıdır.

Yukarıdakilerden hangileri Pan Amerikan Sağlık Örgütü’nün sahra hastanesi kurulması için gereken temel kriterlerindendir?


I ve IV

II ve III

I, II ve III

II, III ve IV

I, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Pan Amerikan Sağlık Örgütü bir sahra hastanesi kurulması için üç temel kriterlerin sağlanmasını önermektedir. Bunlar; Kurulacak   sahra  hastanesi, afetten      sonraki           24 saat içinde tam olarak faaliyette geçebilecek şekilde olmalıdır. Kurulacak         sahra hastanesinde, afetin oluşturmuş olduğu sağlık sorunlarını karşılayacak düzeyde sağlık hizmeti verilebilir olmalıdır. Sahra hastanesinin içerisinde bulunan medikal donanım ve teknolojiyi kullanabilecek ve sağlık hizmeti sunabilecek nitelik ve nicelikte sağlık personeli görevlendirilmiş olmalıdır. Koruyucu sağlık hizmeti ve toplum sağlığı hizmetlerinin uzun süre kesintiye uğrayacağı düşünülen olaylarda kurulur öncülü mobil kliniklerin oluşturulması için gereken kriterdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum