Afet Tıbbı ve Yönetim İlkeleri Deneme Sınavı Sorusu #1069937

I-Tıbbi Şiddet Endeksi (MSI), acil durumları afetlerden ayırmanın yanı sıra, gerçek zamanlı tıbbi koşul­ların esasına, olayın ciddiyetine ve diğer kritik hususlara da dikkat çekmektedir.

II-Tıbbi Şiddet Endeksi(MSI) 1’den küçük ise, olay bir acil durum olarak tanımlanır.

III-Tıbbi Şiddet Endeksi(MSI) 1’den büyük ise, olay bir afet olarak tanımlanır.

IV-Tıbbi Şiddet Endeksi sadece afet ve acil durum arasındaki kırıl­ma/dönüm noktasını değil, aynı zamanda mevcut olayın sağlıkla ilgili ciddi özelliklerini de yansıtabilir.

Yukarıdakilerden hangileri doğrudur?

 

 


I ve II

 

II ve III

 

III ve IV

 

I, II ve III

 

I, II, III, IV


Yanıt Açıklaması:

Tıbbi Şiddet Endeksi(MSI), acil durumları afetlerden ayırmanın yanı sıra, gerçek zamanlı tıbbi koşul­ların esasına, olayın ciddiyetine ve diğer kritik hususlara da dikkat çekmektedir. Örneğin, 0.4 MSI tıbbi şiddet endeksi değeri olan bir olay, acil durum anlamına gelirken, 4.2 tıbbi şiddet endeksi değeri olan bir olay, büyük bir afet olduğunu gösterir. Tıbbi Şiddet Endeksi(MSI) 1’den küçük ise, olay bir acil durum olarak tanımlanır. Tıbbi Şiddet Endeksi(MSI) 1’den büyük ise, olay bir afet olarak tanımlanır. Tıbbi Şiddet Endeksi sadece afet ve acil durum arasındaki kırıl­ma/dönüm noktasını değil, aynı zamanda mevcut olayın sağlıkla ilgili ciddi özelliklerini de yansıtabilir. Doğru cevap E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum