Afet Tıbbı ve Yönetim İlkeleri Deneme Sınavı Sorusu #395836

I.Afet ve acil durumlara yönelik sağlık hizmetlerinin sunumunda ihtiyaç duyulacak haberleşme, ilaç, tıbbî ve teknik malzemelere yönelik planlama yapmak, tedarik etmek ve depolamak.
II. Görev ve sorumluluk alanı ile ilgili personelin yetiştirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde eğitim programı hazırlamak ve uygulamak, tatbikat organizasyonları yapmak, ulusal ve uluslararası tatbikatlara katılmak.
III. Afet ve acil durumlarda hasta ve yaralıların tahliyesi ve acil müdahalesine yönelik ihtiyaç duyulacak araç, teçhizat, teknik tıbbî malzeme, ilaç, vb.nin planlama/depolama faaliyetlerini yürütmek.
IV. Afet ve acil durumlarda görevlendirilecek personeli planlamak ve ihtiyaç duyulabilecek ekipman ile donatmak.
Hangisi 112 Acil Sağlık Ekiplerinin afet öncesi görev ve sorumluluklarındandır?


Yalnızca IV

I ve II

II ve IV

II,III ve IV

I,II,III ve IV


Yanıt Açıklaması:

112 Acil Sağlık Ekiplerinin afet öncesi görev ve sorumlulukları;
Afet ve acil durumlara yönelik sağlık hizmetlerinin sunumunda ihtiyaç duyulacak haberleşme, ilaç, tıbbî ve teknik malzemelere yönelik planlama yapmak, tedarik etmek ve depolamak.
Görev ve sorumluluk alanı ile ilgili personelin yetiştirilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde eğitim programı hazırlamak ve uygulamak, tatbikat organizasyonları yapmak, ulusal ve uluslararası tatbikatlara katılmak.
Haberleşmenin sağlanabilmesi için mobil komuta kontrol sistemlerinin kurulmasını planlamak.

Yorumlar
  • 0 Yorum