Afet Tıbbı ve Yönetim İlkeleri Deneme Sınavı Sorusu #395763

Aşağıdakilerden hangisi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün Lojistik servisinin Yatırımlar şubesinin görevidir?


Müdahale aşamasında ihtiyaç nedeniyle farklı bir şekilde düzenlenmesi icap edebilecek bina, tesislerin yapısal düzenlemesini sağlar.

Afet durumlarında acil gerekli ilaç ve tıbbi malzemenin teminini sağlar.

Gerekli ilaç ve malzemenin afet bölgesine
ulaştırılmasını sağlar.

Hastanelerin ecza depolarındaki sağlam kalan ilaç stoklarının kontrol edilmesinde tahakkuk ve mali işler şubesine bağlı stok kontrol birimine yardımcı olur.

Afet durumları için özel bütçe ayırarak anında ecza depolarından veya firmalardan doğrudan ilaç/malzeme teminini sağlar.


Yanıt Açıklaması:

Yatırımlar Şubesi Lojistik servisinde yer alır. Görevleri şunlardır: • Sağlık kurumlarındaki hasar tespit çalışmalarına eşlik eder. • Sağlık kuruluşlarının hasar tespitlerinin kayıtlarını tutar. • Müdahale aşamasında ihtiyaç nedeniyle farklı bir şekilde düzenlenmesi icap edebilecek bina, tesislerin yapısal düzenlemesini sağlar. • Afet bölgesinde sağlık tesislerinin aktif çalıştırılmasında teknik destek sağlar. • Afet bölgesinde hasar tespit çalışmaları sonucunda kullanımı uygun görülen sağlık tesislerinin elektrik, mekanik, tesisatlarının kontrollerini yapar ve kesintisiz çalışmasını sağlar, bu amaçla ihtiyaç olacak teknik ve yardımcı personelin görevlendirmesini yapar. • Sahra hastanelerinin ve görev yeri deprem bölgesinde bulunan sağlık personelinin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılacak geçici iskan alanlarının tespiti ve kurulmasını sağlar. Bu alanlarda alt yapı, elektrik ve mekanik tesisat ihtiyaçlarına teknik destek sağlar. B-C-D-E seçenekleri eczacılık şubesi görevlerindendir.

Yorumlar
  • 0 Yorum