Afet Yönetimi 2 Deneme Sınavı Sorusu #349798

I. Çin Halk Cumhuriyeti

II. İngiltere

III.İsveç

IV.Kore Cumhuriyeti

Yukarıda verilen ülkeler seçeneklerde verilen özelliklerle eşleştirildiğinde hangi seçenek açıkta kalmaktadır?


5000 yıllık tarihi boyunca geniş coğrafyası ve kalabalık nüfusuyla deprem, seller, savaş, fırtına, tayfun, kıtlık, tren kazası, toprak kayması, salgınlar, maden kazaları, orman yangınları gibi birçok doğa, insan ve teknoloji kaynaklı afetlerden ve acil durumlardan etkilenmiştir.

Web-tabanlı bir Ulusal Afet Yönetim Sistemi (The National Disaster Management System -NDMS) mevcuttur.

Patlamaların ardından terör riskini kapsayan bir program başlatılmıştır. Pool Re (https://www.poolre.co.uk/) ismi verilen reasürans şirketi 1993’teki patlamaların akabinde kurulmuş ve terör riskini kapsamaktadır.

Bu ülkede hem toplum hem yerel ve merkezi hükümetler, afet yönetiminin hazırlık/ planlama/zarar azaltma, müdahale ve iyileştirmeden oluşan bütün safhalarında, afet ve acil durumların ilgili tüm kurum ve kuruluşların yer alması gerektiği ve işbirliği inancı yaygındır.

Bu ülkede her 100 yılda bir sel olacağı bilim adamlarınca hesaplanmıştır. Aşırı sıcak dalgası, aşırı soğuk dalgası, seller ve insan kaynaklı terör olayları belli başlı tehlikelerdir.


Yanıt Açıklaması:

Verilen ülkeler ile seçeneklerde verilen özellikler eşleştirildiğinde E seçeneği açıkta kalmaktadır. Çünkü E seçeneği Fransa’da meydan gelen olaylardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum