Afet Yönetimi 2 Deneme Sınavı Sorusu #1055541

Aşağıdakilerden hangisi 2010-2011 yıllarında meydana gelen, 13 milyon kişiyi etkileyen kuraklığın görüldüğü ve sonrasında uluslararası sivil toplum kuruluşlarının bölgede zararın azaltılması ve yardım amaçlı yoğun faaliyet gösterdiği ülkelerden biri değildir?


Somali

Cibuti

Eritre

Etiyopya

Nepal


Yanıt Açıklaması:

Afrika Boynuzu’nda yer alan ülkeler Etiyopya, Eritre, Somali ve Cibuti’dir. Toplamda 20 milyona yakın nüfusuyla Afrika’nın doğusunda, Arap Yarımadası’nın karşısındaki bölgedir. 2010-2011 yıllarında bölgede büyük bir kuraklık meydana gelmiş ve 4.5 milyonu Doğu Afrika ülkesi olan
Kenya’da olmak üzere toplamda 13 milyon kişiyi etkilemiştir. Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşları bölgede zararın azaltılması ve yardım amaçlı yoğun faaliyet göstermişlerdir. Özellikle bu ülkelerdeki kadınların kuraklıkla ve sonrasında meydana gelen kıtlıkla mücadelede çok daha etkin rol oynadıkları, daha bilinçli oldukları izlenmiştir. Kuraklığa karşı bu ülkelerde uluslararası destekle erken uyarı tahmin sistemlerinin kurulması çalışmaları yürütülmektedir. Çünkü kuraklık yavaş ilerleyen bir afettir. Deprem gibi aniden gelişen bir tehlike değildir. Zamanı bilimsel yollarla hesaplanabilir. Doğru cevap E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum