Finansal Yönetim Deneme Sınavı Sorusu #1392815

Kuruluşunda, Türk Ticaret Kanunu (TTK)’na göre şekil şartlarının gerçekleştirilmesi gerekli olan, ticari hayatta oldukça yaygın olup, şirket ana sözleşmesinin ticaret siciline tescili  ile ortakların kişiliğinden ayrı bir kişiliğe sahip olan, şirket alacaklarına karşı ortakların tümünün sorumluluğu sınırsız ve zincirleme olan ortaklık seçeneklerden hangisidir


Şahıs işletmesi

Anonim şirket

Komandit ortaklık

Kollektif ortaklık

Adi ortaklık


Yanıt Açıklaması:

Kollektif Ortaklık; Bu tür ticari yapıların Türk Ticaret Kanunu (TTK)’na göre şekil şartlarının gerçekleştirilmesi gereklidir. Ticari hayatta oldukça yaygın olup özellikle küçük ve orta büyüklükte ticaret işletmeleri ile orta çapta işletmeler için uygundur. Bu tür şirketlerde adi ortaklıkta olduğu gibi, asgari bir sermaye koyma zorunluluğu da yoktur.

İki ve daha çok kişi tarafından, bir ticari işletmeyi müşterek ticaret unvanı altında işletmek amacı ile bir anlaşma ile kurulan kollektif ortaklıkta şirket alacaklarına karşı ortakların tümünün sorumluluğu sınırsız ve zincirlemedir. Kollektif şirket, ortakların kişiliğinden ayrı bir kişiliğe sahiptir. Bu kişilik, şirket anasözleşmesinin ticaret siciline tescil ile kazanılmaktadır. Şirketin ömrü ortakların iş birliğine bağlıdır. Bu kuruluş biçimi çok iyi anlaşan ve servetleri arasında farklılıklar olmayan kimseler arasında daha iyi kurulabilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum