Girişimcilik ve İş Kurma Deneme Sınavı Sorusu #1209528

Girişimcilikte tasarımın önemi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Girişimciliğin en önemli hedeflerinden birisi olan kâr elde edilmesi rekabetin yoğun yaşandığı günümüz pazarlarında gittikçe zorlaşmaktadır.

Fırsat gördüğü alanlarda atıl kaynakları değerlendirmeye çalışarak risk alan girişimci, pazara sunduğu mal ve hizmetler ile farklılığını ortaya koymak durumundadır.

Tasarım, farklılığın ortaya konulmasında önemli bir yer tutmaktadır.

Yenilikçi ve yaratıcı olma doğrudan tasarım ile ilişkilidir.

Bir ürünün pazarda tutundurulmasında ürünün ambalajı, sunuluş şekli önemli olurken esas konu pazarlamanın kendisidir.


Yanıt Açıklaması:

Ekonomik mal ve hizmet üretip, pazarlamak amacıyla üretim faktörlerini organize eden ve kâr amacı güden, ancak risklerine de katlanan girişimci için tasarım çok önemli faktör olmaktadır. Tasarım günümüzde insan zekâsı ve yeteneğinin, yaratıcılığın ve hayal gücünün mal ya da hizmete dönüştürülmesinin güçlü bir ifadesi olarak kabul edilmektedir. Girişimciliğin en önemli hedeflerinden birisi olan kâr elde edilmesi rekabetin yoğun yaşandığı günümüz pazarlarında gittikçe zorlaşmaktadır. Fırsat gördüğü alanlarda atıl kaynakları değerlendirmeye çalışarak risk alan girişimci pazara sunduğu mal ve hizmetler ile farklılığını ortaya koymak durumundadır. Bu farklılığın ortaya konulmasında tasarım önemli bir yer tutmaktadır. Küreselleşmenin sonuçlarından birisi olan rekabet artışından işletmeler en az etkilenmek için ayırt edici ve fark yaratan mal ve hizmetler sunmak durumundadır. Bunun en önemli paydaşlarından birisi de tasarım ve inovasyondur.

Girişimci düşüncenin ana bileşenlerinden olan yenilikçi ve yaratıcı olma doğrudan tasarım ile ilişkilidir. Girişimcilik, özünde risk almak olurken üretip pazarlayacağı mal ya da hizmetlerde yenilikçilik ve yaratıcılık istemektedir.

Ürünün pazarda tutundurulmasında ürünün ambalajı, sunuluş şekli önemli olurken esas konu ürünün kendisidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum