İnsan ve Toplum Deneme Sınavı Sorusu #1167216

Yeni iletişim teknolojilerinin insan yaşamını yönelik etkileri açısından aşağıdaki ifadelerden hangisi söylenemez?


Özellikle 1980’lerin başlarından itibaren yeni iletişim teknolojilerindeki radikal değişimle birlikte benzersiz gelişmeler yaşanmıştır.
Uydu, internet ve dijital iletişim araçları gibi yeni iletişim teknolojileri zaman ve mekân algısını değiştirmiştir.
Küresel medya sayesinde artık günümüzde insanlar fiziksel olarak yaşadıkları yere sıkışıp kalmak zorunda kalmamıştır.
Türkiye’nin ya da dünyanın bir ucundaki gelişmeleri takip etmek ya da oradaki insanların deneyimlerini paylaşmak için artık kalkıp oralara kadar gitmek gerekmiyor.
Bütün gelişmelerine rağmen küresel medya içerikleri halen daha dünyanın sınırlı olarak sadece bazı yerinde tüketilmektedir.

Yanıt Açıklaması: Özellikle 1980’lerin başlarından itibaren yeni iletişim teknolojilerindeki radikal değişimle birlikte benzersiz gelişmeler yaşanmaktadır. Uydu, internet ve dijital iletişim araçları gibi yeni iletişim teknolojileri zaman ve mekân algısını değiştirmiştir. Küresel medya sayesinde artık günümüzde insanlar fiziksel olarak yaşadıkları yere sıkışıp kalmak zorunda değildir. Ayrıca, Türkiye’nin ya da dünyanın bir ucundaki gelişmeleri takip etmek ya da oradaki insanların deneyimlerini paylaşmak için artık kalkıp oralara kadar gitmek gerekmiyor. Küresel medya içerikleri artık dünyanın istisnasız her yerinde tüketilmektedir. Doğru cevap E seçeneğidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum