İslam Kurumları ve Medeniyeti Deneme Sınavı Sorusu #375275

Aşağıdakilerden hangisi İslam medenyeti için temel olan Kur’an mesajlarından değildir?


Allah insan için medenî bir ortamın bütün fizîkî şartlarını hazırlamış ve yeryüzünü buna uygun düzenlemiştir.

İnsan yeryüzünde halife olarak yaratılmış ve bu hususta da bilgilendirilmiştir.

Eşya, insanın emrine ve hizmetine onu tahrip etmesi için sunulmuştur.

İnsana hem yeryüzünde Allah’ın hükümranlığının önüne hiçbir şeyi geçirmeme sorumluluğu hem de yeryüzünün imar edilmesi görevi verilmiştir.

Kur’ân, Müslümanları, “Dünyada insanlara yol göstermek ve onları ıslah etmek için çıkarılmış en iyi topluluk olarak tanımlar”.


Yanıt Açıklaması:

İslâm medeniyeti için temel olan Kur’ânî mesajları ana başlıklar halinde şöyle sıralayabiliriz: *Allah insan için medenî bir ortamın bütün fizîkî şartlarını hazırlamış ve yeryüzünü buna uygun düzenlemiştir. *İnsan yeryüzünde halife olarak yaratılmış ve bu hususta da bilgilendirilmiştir. *Eşya, insanın emrine ve hizmetine sunulmuştur. *İnsana hem yeryüzünde Allah’ın hükümranlığının önüne hiçbir şeyi geçirmeme sorumluluğu hem de yeryüzünün imar edilmesi görevi verilmiştir. Kur’ân, Müslümanları, “Dünyada insanlara yol göstermek ve onları ıslah etmek için çıkarılmış en iyi topluluk olarak tanımlar” (Âl-i İmrân, 3/110). Müslümanlar, Allah’ın kendilerini “en iyi topluluk” olarak tanımlamasını ve kendilerine “yol gösterme ve ıslah” görevi vermiş olmasını en büyük onur kabul etmişlerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum