Kamu Mali Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #954555

Uzun vadeli mali öngörülerin hükûmetler acısından sağladığı faydalar kaçınılmazdır. Birçok ülke 30 ve üzeri mali öngörüler üzerinde çalışmaktadır.  Böyle bir çalışmalarının temel sebepleri olarak, demografik değişim ile ilgili harcamaların türleri ne olabilir?


Uzun vadeli mali öngörülerin demografik açıdan temel sebepleri   iklim değişimi ile ilgili harcamalar ve uzun vadeli mali yükümlülükler yaygın şekilde ele alınan harcama türleri olmaktadır.

Uzun vadeli mali öngörülerin demografik açıdan temel sebepleri,demografik değişimle ilgili harcama türlerinden, sağlık, yaşlıların korunması, eğitim ve kamu emekli maaşı ödemeleridir.

Uzun vadeli mali öngörülerin demografik açıdan temel sebepleri, askeri ve silahlanma harcamalarının ülkenin jeopolitik durumu ve komşuları ile ilişkiler göz önüne alınarak tahmin edilmesidir.

Uzun vadeli mali öngörülerin demografik açıdan temel sebepleri  olarak,  ülkeyi ileriye götürecek olan eğitim harcamalarının tahmin edilmesidir.

Uzun vadeli mali öngörülerin demografik açıdan temel sebepleri olarak, ülkelerin karışlıkılı dış borçlarının konsolide edilmesi amacıyla yapılır.


Yanıt Açıklaması:

Mali öngörülerde dikkate alınan ve tartışılan bütçe harcama çeşitleri yine ülkeler arasında değişiklik gösterse de demografik değişimle ilgili harcama türlerinden, sağlık, yaşlıların korunması, eğitim ve kamu emekli maaşı ödemeleri, demografik olmayan mali risk ve maliyetlerden ise iklim değişimi ile ilgili harcamalar ve uzun vadeli mali yükümlülükler yaygın şekilde ele alınan harcama türleri olmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum