Kamu Personel Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1215921

Diğer Kamu Görevlileri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Yüksek Mahkeme,sözleşmeli personelin diğer kamu görevlisi olmadığını karar altına almış ve diğerkamu görevlilerinin genel hukuki niteliğini ortaya koymuştur. Yüksek Mahkeme- nin bu kararından hareketle, sözleşmeli personel yanında, işçilerin de diğer kamu görevlisi statüsünde olduğunu söylemek mümkündür.

Anayasa’da memur için çizilen çerçeve diğer kamu görevlisi için de geçerlidir.

129. maddenin memurlar için getirdiği bütün düzenlemeleraynı zamanda diğer kamu görevlileri için geçerlidir. Son olarak, 2010 yılında ya- pılan Anayasa değişikliği ile toplu sözleşme hakkı memurlar yanında diğer kamu görevlilerine de tanınmıştır.

Diğer kamu görevlileri kavramı Anayasa Mahkemesi tarafından da değişikdefalar tartışılmıştır.

Yüksek Mahkeme, diğer kamu görevlilerinin statü hukukunabağlı olarak istihdam edilen görevliler olduğu yönünde kararlar vermiştir. Anaya- sa Mahkemesi, 1988 tarihli temel içtihadında, diğer kamu görevlilerinin akdi de-ğil, statü hukukuna göre istihdam edildiğinin altını çizmiştir.


Yanıt Açıklaması:

Yüksek Mahkeme,sözleşmeli personelin diğer kamu görevlisi olmadığını karar altına almış ve diğerkamu görevlilerinin genel hukuki niteliğini ortaya koymuştur. Yüksek Mahkeme- nin bu kararından hareketle, sözleşmeli personel yanında, işçilerin de diğer kamu görevlisi statüsünde olmadığı söylemek mümkündür;

Yorumlar
  • 0 Yorum