Kamu Personel Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1268567

Aşağıda akademik personel ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


Öğretim elemanları siyasi partilere üye olabilirler.

Yükseköğretim kurumlarındaki görevlerini aksatmamak ve bir yıl içinde kurumlarına bildirmek kaydıyla, siyasi partilerin merkez organları ile onlara bağlı araştırma ve danışma birimlerinde görev alabilirler. 

Siyasi partilerde görev alan öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu üyesi, rektör, dekan, enstitü ve yüksekokul müdürü ve bölüm başkanı olamazlar, onların yardımcılıklarına seçilemezler. 

Siyasi partilere üye olan öğretim elemanları, yükseköğretim kurumları içinde parti faaliyetinde bulunamaz ve parti propagandası yapamazlar. Ayrıca, yönetim görevi alanlar dışındaki öğretim elemanları sendikaya üye olabilir.

Siyasi partilere üye olan öğretim elemanları, yükseköğretim kurumları içinde parti faaliyetinde bulunamaz ve parti propagandası yapamazlar. 


Yanıt Açıklaması:

Öğretim elemanları siyasi partilere üye olabilirler. Bu çerçevede, yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanları, siyasi partilere üye olabilirler; yükseköğretim kurumlarındaki görevlerini aksatmamak ve bir ay içinde kurumlarına bildirmek kaydıyla, siyasi partilerin merkez organları ile onlara bağlı araştırma ve danışma birimlerinde görev alabilirler. Şu kadar ki, bu durumdaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu ve Yükseköğretim Denetleme Kurulu üyesi, rektör, dekan, enstitü ve yüksekokul müdürü ve bölüm başkanı olamazlar, onların yardımcılıklarına seçilemezler. Siyasi partilere üye olan öğretim elemanları, yükseköğretim kurumları içinde parti faaliyetinde bulunamaz ve parti propagandası yapamazlar. Ayrıca, yönetim görevi alanlar dışındaki öğretim elemanları sendikaya üye olabilir. Siyasi partilere üye olan öğretim elemanları bunu kurumlarına bir yıl değil bir ay içinde bildirmelidir. Doğru cevap B seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum