Kamuda Afet ve Acil Durum Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #996461

Gigliotti ve Jason'a göre “Acil durum” örnekleri kaç başlık altında ele alınabilir? Aşağıdaki seçeneklerden hangisi  doğrudur?


2

3

5

4

6


Yanıt Açıklaması:

“Acil durum” örnekleri dört başlık altında ele alınabilir (Gigliotti and Jason, 1991: 1 - 2) :
a. Tıbbi ve Biyolojik Acil Durumlar: Büyük salgınlar-epidemik vak’alar (Grip, tifo, kolera, vs.), kitlesel yemek zehirlenmeleri, acil kan ihtiyacı, böcek istilaları bu durumlara örnek verilebilir.
b. Küçük, Çabuk Kontrol Altına Alınabilir Yangınlar: Özel şahıslara ait evlerde meydana gelen münferit (tekil) yangınlar, kamu binalarında meydana gelen, binaya zarar veren fakat hizmetlerin sunumunu engellemeyen yangınlar ve potansiyel tehlike taşıyan materyallerin bulunduğu perakende satış işletmeleri ve depolarda meydana gelen yangınlar bu gruba girmektedir.
c. Bomba İhbarları
d. Kazalar: Endüstriyel kazalar, ciddi yaralanmaların meydana geldiği büyük zincirleme trafik kazaları, toplu taşıma araçlarında (hava, deniz, kara) meydana gelen kazalar, tehlikeli madde transportu kazaları, enerji nakil ve boru hatlarında meydana gelen kazalar gibi ulaştırma kazalarıve kimyasal kazalar (asit sızıntıları, sağlığa zararlı veya zehirli gaz ve kimyasalların çevreye yayılması, vb.) bu gruba girmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum