Kamuda Afet ve Acil Durum Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1069750

Aşağıdakilerden hangisi Başkanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinin görevleri arasında değildir?


Yurtiçinde ve yurtdışında meydana gelen afet ve acil durumlarla ilgili bilgiler topla­mak, değerlendirmek ve bu bilgileri gerek­tiğinde ilgili makamlara iletmek.

Müdahale uygulamalarını takip etmek, yö­netmek, afet ve acil durum yönetim mer­kezleri arasındaki koordinasyon ve işbirliği­ni sağlamak.

Ulusal ve uluslararası insani yardım ve mü­dahale faaliyetlerini koordine etmek.

Afetlerde ve acil durumlarda ülke genelinde sağlık hizmetlerini yürütmek ve planlamak ve ilgili kurumlarla koordinasyonu sağlamak.

Diğer devletlerin ve uluslararası kuruluşla­rın ilgili organlarıyla gerekli görüldüğünde koordinasyon ve işbirliği yapmak.


Yanıt Açıklaması:

Başkanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinin görevleri şunlardır: Yurtiçinde ve yurtdışında meydana gelen afet ve acil durumlarla ilgili bilgiler topla­mak, değerlendirmek ve bu bilgileri gerek­tiğinde ilgili makamlara iletmek, müdahale uygulamalarını takip etmek, yö­netmek, afet ve acil durum yönetim mer­kezleri arasındaki koordinasyon ve işbirliği­ni sağlamak, ulusal ve uluslararası insani yardım ve mü­dahale faaliyetlerini koordine etmek, afet ve acil durum esnasında yürütülen fa­aliyetler ve sonuçları ile ilgili olarak kamuo­yunu bilgilendirmek ve kamuoyunun doğ­ru ve sağlıklı bilgilendirilmesi için gerekli tedbirleri almak, diğer devletlerin ve uluslararası kuruluşla­rın ilgili organlarıyla gerekli görüldüğünde koordinasyon ve işbirliği yapmak, afet ve acil durum yönetim merkezlerinde görevli personelin eğitimi ve haberleşme şe­bekelerinin denenmesi için tatbikatlar plan­lamak ve icra etmek, afet ve acil durum yönetim merkezlerinde incelemeler yapmak ve gerekli görülen hu­suslarda önerilerde bulunmak. Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum