Kamuda Afet ve Acil Durum Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1021052

Aşağıdaki şıklarda afet ve acil durumlarla ilgili afet öncesi hazırlık, afet sırası müdahale ve afet sonrası ön iyileştirme çalışmaları çerçevesinde bakanlık ve ilgili bakanlığın hizmetlerine yönelik verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hasar tespit, altyapı, enkaz kaldırma hizmetleri için ulusal düzeyde hazırlık yapılır.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (yeni adıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı) tarafından haberleşme, ulaştırma altyapısı, nakliye, teknik destek ve ikmal hizmetleri için ulusal düzeyde hazırlık yapılır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (yeni adıyla Tarım ve Orman Bakanlığı) tarafından gıda, tarım ve hayvancılık hizmetleri için ulusal düzeyde hazırlık yapılır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (yeni adıyla Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı) tarafından zarar tespit hizmetleri için ulusal düzeyde hazırlık yapılır.

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık hizmetleri için ulusal düzeyde hazırlık yapılır.


Yanıt Açıklaması:

D şıkkında verilen bilgi yanlıştır çünkü zarar tespit hizmetleri için ulusal düzeyde hazırlık Maliye Bakanlığı(yeni adıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı) tarafından yapılır. Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum