Kamuda Afet ve Acil Durum Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1070176

I-Savaşta, afetlerde, büyük yangınlarda ve önemli kazalarda; arama, kurtarma, ilk yardım ve sosyal yardım hizmetle­rini yürütmek.

II-Sivil toplum kuruluşları ile gönüllü ki­şilerin afet ve acil durum yönetimi ile ilgili akreditasyonunu yapmak ve belge­lendirmek.

III-Ülkemize gelen sığınmacılara sosyal yardım hizmeti vermek, bunların geçici barındırılma hizmetlerine yardım et­mek.

IV-Arama ve kurtarma faaliyetlerine katılan yerli ve yabancı, kamu ve özel kuruluş­ların arama ve kurtarma ekipleri ile gö­nüllü kişi ve kuruluşların çalışmalarını koordine etmek.

V-Kamu ve özel kuruluşların arama kurtar­ma ekipleri ile bu amaçla bir araya gel­miş gönüllü toplulukların eğitimlerine yardımcı olmak.

Yukarıdakilerden hangileri Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik­lerinin görevleri arasındadır?


I, II, III ve IV

II, III, IV ve V

I, III, IV ve V

I, II, IV ve V

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik­lerinin görevleri; savaşta, afetlerde, büyük yangınlarda ve önemli kazalarda; arama, kurtarma, ilk yardım ve sosyal yardım hizmetle­rini yürütmek, savaşta, afetlerde ve kazalarda; nükleer, biyolojik, kimyasal (NBC) maddelerin ölçüm hizmetlerini imkânlar ölçüsünde yürütmek, ilgili birimlere ulaştırmak, (NBC) maddelerinin temizlenmesine (dekontaminasyon) yardım etmek, ülkemize gelen sığınmacılara sosyal yardım hizmeti vermek, bunların geçici barındırılma hizmetlerine yardım et­mek, arama ve kurtarma faaliyetlerine katılan yerli ve yabancı, kamu ve özel kuruluş­ların arama ve kurtarma ekipleri ile gö­nüllü kişi ve kuruluşların çalışmalarını koordine etmek, kamu ve özel kuruluşların arama kurtar­ma ekipleri ile bu amaçla bir araya gel­miş gönüllü toplulukların eğitimlerine yardımcı olmak şeklinde özetlenebilir. Doğru cevap C’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum