Kentleşme ve Konut Politikaları Deneme Sınavı Sorusu #1366999

Kent nüfusunun hızlı artışı dikkate alınarak, kıt kaynaklar öncelikle gelişen kentler için kullanılacaktır. Devlet, konut yapımında ve finansmanında düzenleyici bir rol oynayacaktır. Kendi evini yapana karşı da destekleyici rol oynayacaktır. Konut mahiyetine etkisi dolayısıyla kentlerin gelişme alanlarındaki arsalar üzerindeki kamu kontrolü artırılacaktır. Öncüllerde yer alanlardan hangi/ya da hangileri II. Beş Yıllık Kalkınma Planı, konutlarla ilgili ilkeleri arasındadır?


I, II ve III

II ve III

I ve II

I ve III

Yalnız III


Yanıt Açıklaması:

II. Beş Yıllık Kalkınma Planında Konut İkinci Beş Yıllık Kalkınma Planının “konut” ile ilgili bölümü incelendiğinde konunun ilkeler,
durum, ihtiyaç, talepler ve uygulanacak politikalar başlıkları altında toplandığı görülür.
II. Beş Yıllık Kalkınma Planı, konutlarla ilgili “ilkeler” olarak şu noktaları tesbit etmiştir:
• Kent nüfusunun hızlı artışı dikkate alınarak, kıt kaynaklar öncelikle gelişen kentler için kullanılacaktır.
• Devlet, konut yapımında ve finansmanında düzenleyici bir rol oynayacaktır. Kendi evini yapana karşı da destekleyici rol oynayacaktır.
• Gecekondu sorunu, konut sektörünün bütünü içerisinde ele alınarak ve kendi evini yapma “gücünden” yararlanılarak çözülecektir.
• Konut mahiyetine etkisi dolayısıyla kentlerin gelişme alanlarındaki arsalar üzerindeki kamu kontrolü artırılacaktır. Doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum