Kentleşme ve Konut Politikaları Deneme Sınavı Sorusu #1356569

I.   Çevrekenttekiler ihtiyaçları için kent merkezindeki alış veriş yerlerini tercih eder. II.  Kent merkezinde düşük gelirli kişiler yerleşir. III. Çevrekenttekiler kültürel faaliyetleri, için çevrekette alternatifler üretir. IV. Kent merkezindeki iş yerleri yüksek kârları kaybeder.  Yukarıda yer alan ifadelerden hangisi ya da hangileri çevrekentleşme sürecindeki bir yerleşim için doğrudur?


Yalnız I.

II ve III

I, II ve III

II, III ve IV

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

Kent merkezindeki alış-veriş yerlerinin ticari hayatı, çevrekent halkının ihtiyaçlarını temin etmek için gelmek istememeleri sebebiyle tehlikeye girer. Buna sebep olan bir başka etken de düşük gelirli
kişilerin kent merkezinde yaşamayı üstün tutmalarıdır. Çünkü, bunların zayıf olan “alış gücü” kent merkezindeki ticaret sahiplerine arzuladıkları “kârı” sağlamaktan uzaktır. Kent merkezinden çevrekentlere göç eden orta ve üst gelir düzeyindeki kimseler, çeşitli kültürel faaliyetler için kent merkezine sık sık gelmek yerine çevrekentlerdeki bu tür faaliyetlere katılmayı tercih ederler. Doğru yanıt D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum