Kentleşme ve Konut Politikaları Deneme Sınavı Sorusu #1282216

İç Göçü Düzenleme Aracı Olarak Toprak ve Tarım Reformunda; Tarım ve Toprak Reformu önlemlerin neler olması gerektiği konusunda Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatıyla Milletlerarası Çalışma Teşkilatı’nın ortaklaşa hazırladıkları bir raporda özellikle üzerinde durulan noktalar aşağıdakilerden hangisi ya da hangileridir?

I) Tarımla uğraşan nüfusun göçebelik ve işsizlik gibi sebepler dolayısıyla “Hareketleliliğinin" sağlanması

II) Belirli tarım alanlarına yerleştirmeden her çalıştıkları yerde güvenliklerinin sağlanması

III Gıda, konut, sağlık, eğitim,ulaşım ve diğer asgari hayat seviyesi elemanlarına göre bir seviyenin tespiti ve tarım toplumunun bu seviyenin üzerine çıkartılmasının sağlanması.

IV)  Islaha muhtaç gecekondu bölgelerinin seçimi, haritaların hazırlanması imar ve
ıslah planlarının düzenlenmesi İmar ve İskan Bakanlığı’nın denetimi altında ilgili belediyelerce yapılmasının sağlanması.


Yalnız I

Yalnız III

I ve II

III ve IV

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

Tarım ve Toprak Reformu önlemlerin neler olması gerektiği konusunda Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Teşkilatıyla Milletlerarası Çalışma Teşkilatı’nın ortaklaşa hazırladıkları bir raporda özellikle şu noktalar konumuz açısından önem taşımaktadır:
• Tarımla uğraşan nüfusun göçebelik ve işsizlik gibi sebepler dolayısıyla “Hareketlerine”
son verilmesi ve belirli tarım alanlarına yerleştirilerek güvenliklerinin sağlanması.
• Gıda, konut, sağlık, eğitim, eğlence, ulaşım, kültür ve diğer asgari hayat seviyesi elemanlarına göre bir seviyenin tespiti ve tarım toplumunun bu seviyenin üzerine çıkartılmasının hedef alınması.

Yorumlar
  • 0 Yorum