Vergi Ceza Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1351632

Alınmayan ve verilmeyen belgelere ilişkin kesilen cezalarda birleşmeyle ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?


Fatura, gider pusulası, müstahsil makbuzu ile serbest meslek makbuzunu vermeme, almama veya farklı meblağlara yer verme eylemlerinin cezalarına, bir takvim yılında kesilecek cezalara belli bir tutarı aşamayacak şekilde sınır getirilmiştir.

Belge türü itibarıyla bütünlük göstermek üzere fiillerden kaynaklanan özel usulsüzlük kabahatleri için bir takvim yılında kaç defa meydana gelmiş olursa olsun kesilecek ceza tutarı her yıl için sabit rakam olarak ayarlanır ve değişmez.

Fatura, serbest meslek makbuzu, müstahsil makbuzu ve gider pusulasının her biri kendi içinde ayrı tür olarak kabul edilir.

Bir takvim yılında on beş ayrı tespitte de fatura verilmediği belirleniyorsa öncelikle her bir vermeme eyleminin cezası hesaplanacak ancak kesilecek ceza, hesaplanan cezaların toplamı için belirlenen sınırı aşmayacaktır.

Hesaplanan cezaların toplamı anılan ceza sınırını aşması halinde kesilen ceza bu sınıra indirilecektir


Yanıt Açıklaması:

C seçeneğinde yer alan ifade ‘’Fatura, serbest meslek makbuzu, müstahsil makbuzu ve gider pusulasının her biri kendi içinde aynı tür olarak kabul edilir.’’ Olacağından yanlıştır. Bu durumda doğru cevap C’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum