Yangın ve Yangın Güvenliği Deneme Sınavı Sorusu #981987

Risk skoru (derecelendirme) L tipi matrisine göre  8-9-10-12 olan durumun eylemi aşağıdakilerden hangisidir?


Belirlenen risk kabul edilebilir seviyeye düşürülünceye kadar analiz yapılan bölümde güvenlik riski yüksektir. Acil önlemler alınması zorunludur. Can ve mal güvenliği açısından bölümün kullanılması uygun değildir.

Belirlenen risk kabul edilebilir seviyeye düşürülünceye kadar, alternatifler kontrollü biçimde kullanılabilir.

Belirlenen risk kabul edilebilir seviyeye düşürülünceye kadar ilave güvenlik önlemleri sağlanmalı, zorunluluk gerekmedikçe kullanım sağlanmamalıdır.

Belirlenen risk kabul edilebilir seviyeye düşürülünceye kadar minimum gerekliliklere uygunluğu sağlanmalıdır.

Belirlenen riskleri ortadan kaldırmak için özellikli bir çalışmaya gerek olmayabilir.


Yanıt Açıklaması:

Tablo 3.11 Sonucun kabul edilebilirlik değerleri [13] SONUÇ EYLEM Tolere Edilemez Riskler (Skor:25) Belirlenen risk kabul edilebilir seviyeye düşürülünceye kadar analiz yapılan bölümde güvenlik riski yüksektir. Acil önlemler alınması zorunludur. Can ve mal güvenliği açısından bölümün kullanılması uygun değildir. Çözüm sırası 1. önceliklidir. Önemli Riskler (Skor:15-16-20) Belirlenen risk kabul edilebilir seviyeye düşürülünceye kadar ilave güvenlik önlemleri sağlanmalı, zorunluluk gerekmedikçe kullanım sağlanmamalıdır. Çözüm sırası 2. önceliklidir. Orta Düzeydeki Riskler (Skor:8-9-10-12) Belirlenen risk kabul edilebilir seviyeye düşürülünceye kadar, alternatifler kontrollü biçimde kullanılabilir. Çözüm sırası 3. önceliklidir. Katlanabilir Riskler (Skor:2-3-4-5-6) Belirlenen risk kabul edilebilir seviyeye düşürülünceye kadar mevcudun minimum gerekliliklere uygunluğu sağlanmalıdır. Çözüm sırası 4. önceliklidir. Önemsiz Riskler (Anlamsız) (Skor:1) Belirlenen riskleri ortadan kaldırmak için özellikli bir çalışmaya gerek olmayabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum