Yangın ve Yangın Güvenliği Deneme Sınavı Sorusu #1058900

 Bina kullanım sınıfları dikkate alındığında BYKHY'nin eklerinde yer alan bilgilere göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


Yağmurlama sistemi ile donatılmamış yurt ya da yatakhane binalarında izin verilen en üst kaçış mesafesi değeri tek yönlü kaçış için 15 metre iki yönlü kaçış için ise 45 metredir. 

Yağmurlama sistemi ile donatılmış ve  tek yönlü ve iki yönlü kaçış için izin verilen en üst kaçış mesafesi değeri en düşük olan bina sınıfı yüksek tehlikeli yerlerdir. 

Yağmurlama sistemi ile donatılmış apartman binalarında çift yönlü kaçış imkanı için izin verilen en üst kaçış mesafesi, yağmurlama sistemi ile donatılmamış apartman binalarında çift yönlü kaçış imkanı için izin verilen en üst kaçış mesafesininin iki katından daha fazladır. 

Yağmurlama sistemleri ile donatılmış büro binalarında izin verilen en üst kaçış mesafesi değerleri, çift yönlü kaçış imkânı için 60 metredir.

Yağmurlama sistemleri ile donatılmış büro binalarında izin verilen en üst kaçış mesafesi değerleri, tek yönlü kaçış için 30 metredir.


Yanıt Açıklaması:

Yağmurlama sistemleri ile donatılmış büro binalarında izin verilen en üst kaçış mesafesi değerleri, tek yönlü kaçış için 30 metre, çift yönlü kaçış imkânı için ise 75 metredir. Doğru cevap D'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum