Yönetim Bilimi 1 Deneme Sınavı Sorusu #1352861

Yönetim yaklaşımlarıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Klâsik Yönetim Yaklaşımının vurguladığı iki temel görüş vardır. Bunlardan birincisi, örgütlerde etkinlik ve verimliliğin artırılması, ikincisi ise bunu sağlayacak olan formal organizasyon yapısının ve bunun içindeki yönetim faaliyetlerinin düzenlenmesidir
Neo-Klâsik Yaklaşımın üzerinde durduğu temel konular, organizasyon içindeki insan unsurunu anlamak, organizasyon yapısı ile insanların davranışları arasındaki ilişkileri incelemektir.
Modern Yönetim Yaklaşımları iki farklı yönetim yaklaşımından oluşmaktadır. Bunlardan ilki, “genel sistem teorisi ”nin sosyal bilimlere uygulanmasıyla ortaya çıkan Sistem Teorisi, diğeri Durumsallık Yaklaşımı’dır.
Neo-klasik yaklaşım da klasik teoride olduğu gibi insan unsurunu göz ardı etmiştir.
Modern yönetim yaklaşımlarından olan durumsallık yaklaşımı örgütün çevre ve teknoloji gibi unsurlarının örgüt yapılarını etkilediği ve tüm ortamlarda ve şartlarda geçerli olabilecek en iyi bir tek yolun olmadığı düşüncesini savunmaktadır.

Yanıt Açıklaması: 1929 Dünya Ekonomik Buhran’ın meydana gelmesiyle klâsik yönetimin ortaya koyduğu görüşler işletmelerdeki problemleri çözmede yetersiz kalmış ve klasik teorinin eksik bıraktığı yön olan insan unsurunu ele almıştır.
Yorumlar
  • 0 Yorum