Vergi Ceza Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1351538

Ceza hukuku temel kavramlarına dair aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? 


Taksir, suç işleyene, usûlüne uygun yapılan yargılama sonucunda mahkemece hükmedilen ve/ya da yetkili organlar tarafından uygulanan müeyyidedir.

Güvenlik tedbiri, hukuka aykırı davranışta bulunan kişiyi ve/ya da toplumu belli zarar tehlikesinden koruma amacına yönelik bir müeyyidedir.

Adli yaptırım, kabahat işlenmesi halinde idarî makamlar tarafından uygulanan idarî para cezası ve idarî tedbirlerdir.

Fail, işlenmesi hukuka aykırı olan insan davranışlarıdır.

Fiil, suçun ve/ya da kabahatin kanunî tanımında yer alan fiili bizzat işleyen veya bu kişi ile birlikte işleyen kişi ya da kişilerdir.


Yanıt Açıklaması:

A şıkkı yanlıştır. Ceza, suç işleyene, usûlüne uygun yapılan yargılama sonucunda mahkemece hükmedilen ve/ya da yetkili organlar tarafından uygulanan müeyyidedir. B şıkkı doğrudur. Güvenlik tedbiri, hukuka aykırı davranışta bulunan kişiyi ve/ya da toplumu belli zarar tehlikesinden koruma amacına yönelik bir müeyyidedir. C şıkkı yanlıştır. İdari yaptırım, kabahat işlenmesi halinde idarî makamlar tarafından uygulanan idarî para cezası ve idarî tedbirlerdir. Fiil, işlenmesi hukuka aykırı olan insan davranışlarıdır. E şıkkı yanlıştır. Fail, suçun ve/ya da kabahatin kanunî tanımında yer alan fiili bizzat işleyen veya bu kişi ile birlikte işleyen kişi ya da kişilerdir.

Yorumlar
  • 0 Yorum