Açık Kaynak Kodlu CBS Yazılım Uygulaması Deneme Sınavı Sorusu #736393

Mantık ve Boolean işleçlerini birleştiren bir matematiksel ifade olup sonuç doğru ya da yanlış şeklinde bir değer olan tanıma ne denir?


Boolean

Logical Operator

Query Expression

Query

Logical Expression


Yanıt Açıklaması:

Sorgu (Query): Bir veritabanı içinden kaydı ya da kayıtları seçmek üzerine hazırlanan bir istek. Bir sorgu, genellikle bir durum ya da mantık ifadesi şeklinde yazılır.

Sorgu İfadesi (Query Expression): Tipik olarak ifadenin doğru olarak değerlendirdiği bir tablo içinde yer alan ilgili satırları seçmek için kullanılan ve bir Boolean (doğru ya da yanlış) değeri üreten bir ifade tipi. Sorgu ifadeleri, aşağıdaki örneklerde de gösterildiği şekilde genel olarak bir SQL ifadesine ait parçadır: Seç {alanlar}…’Dan {tablo} Nereden {ifade} Seç*…’Dan Sokaklar Nereden “Sokak İsmi = ‘Merkez’ ve ‘Sokak Tipi’ = ‘Asfalt’

Mantık İfadesi (Logical Expression): Mantık ve Boolean işleçlerini birleştiren bir matematiksel ifade olup sonuç doğru ya da yanlış şeklinde bir değerdir.

Mantıksal Operatörler (Logical Operator): Küçük (<), büyük (>), eşit (=), eşit değil (<>) ile bunlara ait çeşitli kombinasyonlardan birisidir. Mantıksal işleçler, bir mantık ifadesi içinde genellikle Boolean işleçleri ile birlikte kullanılırlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum