Açık Kaynak Kodlu CBS Yazılım Uygulaması Deneme Sınavı Sorusu #726299

Aşağıdaki analiz ve tanımlamalardan hangisi doğrudur?


Convex Hull Analiz fonksiyonu : Girdi vektör katmanı ve fark katmanı de-tayları arasındaki geometrik kesişim hesaplanır.

Dissolve Analiz fonksiyonu : Girdi veri setlerinden herhangi birine ait meka^nsal yayılım içine giren detayları koruyan iki poligonal mekansal veri setine ait bir topolojik çakışma olarak tanımlanabilir.

Buffer Analiz fonksiyonu : Poligon vektör katmanın veri tabanındaki bir field’a göre aynı öznitelik bilgisini taşıyan komşu alanların otomatik birleştirilmesi işlemidir.

Clip Analiz fonksiyonu : Bir kapsam detayından bir diğer kapsam detayı tanımlanan alanı keserek çıkarma işlemi olup, kesilen tüm alan içinde kalan detaylar sonuç içine aktarılır.

Union Analiz fonksiyonu : Sayıllaştırma, CAD ortamından CBS ortamında dönüşümlerde veya raster dan vektör formatına dönüşümlerde oluşan küçük önemsiz kıymık poligonların otomatik silinmesi için kullanılan bir fonksiyondur.


Yanıt Açıklaması:

Clip Analizi : Bir kapsam detayından bir diğer kapsam detayı tanımlanan alanı keserek çıkarma işlemi olup, kesilen tüm alan içinde kalan detaylar sonuç içine aktarılır. Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum