Acil Çağrı Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1022332

Aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazilere yönelik hizmetler hakkında bilgilendirme ve yönlendirme sağlayan hat aşağıdakilerden hangisidir?


110- İtfaiye Acil Yardım Hattı

122- ALO AFAD

157 YİMER- Yabancılar İletişim Merkezi

ALO 159- Karayolları Hattı

ALO 183 Sosyal Destek Hattı


Yanıt Açıklaması:

110- İtfaiye Acil Yardım Hattı; itfaiye teşkilatlarının görevleri yangınların yanında deprem, sel gibi doğal afetlerde, her türlü patlama, çökme vb. olağanüstü durumlarda, mahsur kalma olaylarında, arama kurtarma çalışmaları olarak özetlenebilir. 

122- ALO AFAD; afet bölgesine en hızlı şekilde ulaşılmasını ve afetzede vatandaşlara en etkin ilk müdahalenin yapılmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

157 YİMER- Yabancılar İletişim Merkezi; yabancıların vize, ikamet izni, uluslararası koruma, geçici koruma gibi konularda sordukları tüm sorulara yanıt bulabilecekleri YİMER 157; insan ticareti mağdurlarının tespitine ve göçmen kaçakçılığı mağduru yabancıların denizde kurtarılma operasyonlarına yönelik de ihbar ve yardım hattı olarak 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir. 

ALO 159- Karayolları Hattı; Türkiye’nin kara yolları yol ağında bulunan Otoyollar, Devlet yolları ve İl yollarında seyahat eden sürücülerin seyahat esnasında veya seyahatten önce kullanacağı yol güzergâhı ile ilgili tüm soru ve sorunları hakkında bilgi ve yardım alacağı bir hattır. 

Dolayısıyla doğru yanıt "E" seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum