Acil Çağrı Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1024568

I.Çağrı alıcı personel, Acil Çağrı Merkezi anonsu ile çağrıyı yanıtlar. II.Çağrı alıcı, olayın ehemmiyetine binaen ilgili kurum ya da kurumları seçerek vakayı yayınlar eş zamanlı olarak da aynı sayfada bulunan kurum kuyrukları butonundan uygun kurumu seçer ve çift tıkla o kuruma vakanın sesini de göndermiş olur.  III.Çağrı alıcı, konum sorgusunu yaptıktan sonra olayın ne olduğunu kısa ve anlaşılır bir şekilde yeni vaka butonunu kullanarak oluşturur.  IV.Çağrı, sisteme düşer.  V.Çağrı, sistem tarafından boşta olan operatöre aktarılır.  Yukarıda Acil Çağrı Merkezlerinde ihbar alınması ve yönlendirilmesi aşamaları verilmiştir. Bu aşamalar aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak sıralanmıştır?


I- III- IV- II- V

II- V- IV- III- I

III- I - V- IV- II

IV- V- I- III- II

V- IV- I- III- II


Yanıt Açıklaması:

Acil Çağrı Merkezlerinde ihbar alınması ve yönlendirilmesi aşamaları aşağıdaki gibidir:

• Çağrı, öncellikle sisteme düşer. 

• Çağrı, sistem tarafından uygun olan (boşta olan) operatöre aktarılır. 

• Çağrı alıcı personel, yönetmelikte de belirtilen esasa uygun olarak Acil Çağrı Merkezi anonsu ile çağrıyı yanıtlar. 

• Konum sorgusunu yaptıktan sonra olayın ne olduğunu kısa ve anlaşılır bir şekilde yeni vaka butonunu kullanarak oluşturduğu vaka formunu işler. 

• Olayın ehemmiyetine binaen ilgili kurum ya da kurumları seçerek vakayı yayınlar eş zamanlı olarak da aynı sayfada bulunan kurum kuyrukları butonundan uygun kurumu seçer ve çift tıkla o kuruma vakanın sesini de göndermiş olur. 

Dolayısıyla doğru sıralama "D"seçeneğinde verilmiştir.

Yorumlar
  • 0 Yorum