Acil Durum Bilgisi ve Yönetimine Giriş Deneme Sınavı Sorusu #765496

Acil durum planlama ekibi ve ekip üyelerinin görevleri aşağıda verilmiştir. Hangi eşleştirme yanlıştır?


İnsan kaynakları / Pazarlama ve satış / İş güvenliği: Paydaşları ve kamunun bilgi beklentilerini karşılamak amacıyla örgütün bu gruplarla olumlu ve üretken ilişkiler sürdürmesini sağlamaktadır.

Bilgi akış denetçisi: Acil durum yönetimi ile ilgili örgüte giriş ve çıkış yapan bütün bilgileri yöneten kişidir.

Hukuk müşavirliği: Takıma hukuki konularda danışmanlık yapmaktadır. Planın mevzuata uygun bir şekilde hazırlanmasını sağlamaktadır.

Yazman: Toplantı bildirimlerini takım üyelerine gönderir, toplantıda alınan kararları kaydeder ve nihai acil durum planını yazar.

Takım lideri: Acil durum planın geliştirilmesinde sorumlu kişidir. Takım lideri genellikle üst yönetimin plana olan desteğinin gösterilmesi ve planın tamamlanabilmesi açısından gerekli kaynakların sağlanması için üst yöneticilerden biri olmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

İnsan kaynakları / Pazarlama ve satış / İş güvenliği: Acil durumun konusuna göre ihtiyaç duyulduğunda örgütün farklı birimlerinden destek alınmaktadır.

Halkla ilişkiler: Paydaşları ve kamunun bilgi beklentilerini karşılamak amacıyla örgütün bu gruplarla olumlu ve üretken ilişkiler sürdürmesini sağlamaktadır.

Doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum