Acil Durum Bilgisi ve Yönetimine Giriş Deneme Sınavı Sorusu #1081236

Aşağıdakilerden hangisi kurtarma ve tahliye ekibi ve liderinin görevleri arasında yer alır?

I. Tehlikeli bölgeye girişte önce kendini koruyacak, sonra da kurtaracağı kişinin güvenliğini sağlayacak şekilde davranmak.

II. Şirket ile ilgili çok önemli evrak ve dokümanları yani “yangından öncelikli kurtarılacak malzeme” leri kurtarmak.

III. İdari bina ve ofislerde bulunan para, senet, çek ve kıymetli eşyaların çalınmasını sağlamak.

IV. Binalar, depolar ve ambarlarda bulunan kişilere yangın sırasında acil kaçış yollarını kullanmaları konusunda yardımcı olmak.

V. Personelin acil durum planında belirlenmiş olan toplanma merkezine panik yaratmadan sevk olunması organize etmek.


Yalnızca I.II ve III

Yalnızca II.III ve IV

II.III.IV.V

I.II.IV.V

I.II.III.V


Yanıt Açıklaması:

Tahliye personelinin yükümlülükleri de büyük önem taşımaktadır. Aşağıda kurtarma ve tahliye ekibi ve liderinin görevleri sıralanmıştır:

  • Kurtarmada öncelik; yangın sırasında yaralanan, bayılan ve kaçamayacak durumda olup yangından etkilenebilecek kişileri tehlikeli sahadan uzaklaştırmaktır.
  • Tehlikeli bölgeye girişte önce kendini koruyacak, sonra da kurtaracağı kişinin güvenliğini sağlayacak şekilde davranır.
  • Şirket ile ilgili çok önemli evrak ve dokümanlar yani “yangından öncelikli kurtarılacak malzeme” kurtarılır. ( Bu malzemelerin bulunduğu dolap veya yerlere YANGINDA ÖNCELİKLİ KULLANILACAK MALZEME etiketi konur.
  • İdari bina ve ofislerde bulunan para, senet, çek ve kıymetli eşyaların kurtarılmasını sağlanır.
  • Binalar, depolar ve ambarlarda bulunan kişilere yangın sırasında acil kaçış yollarını kullanmaları konusunda yardımcı olmak.
  • Personelin acil durum planında belirlenmiş olan toplanma merkezine panik yaratmadan sevk olunması organize edilir. III seçenekte yer alan ‘’İdari bina ve ofislerde bulunan para, senet, çek ve kıymetli eşyaların çalınmasını sağlamak.’’ kurtarma ve tahliye ekibi ve liderinin görevleri arasında yer almaz ve yanlıştır. Doğru cevap D’dir.
Yorumlar
  • 0 Yorum