Acil Durum Bilgisi ve Yönetimine Giriş Deneme Sınavı Sorusu #1119201

  1. Bilgilendirme oldukça basit bir şekilde karşı tarafa aktarılmalıdır.
  2. Bilgilendirme eğer tatbikatın canlı veya sonradan yayınlanması şeklinde gerçekleştiriliyorsa, bu yayın çok uzun sürmemelidir.
  3. Sosyal medya, paylaşılan her türlü öğenin kopyalanabileceği bir platformdur. Bu nedenle, kamuoyunun tepkisini çekebilecek hassas durumların, bir acil durum tatbikat öğesi olarak kullanılmaması gerekmektedir.
  4. Sosyal medya gönderileri, dünyanın her yerinden ve herhangi bir kişi tarafından görüntülenebilir. Bu nedenle, sosyal medya aracılığıyla bilgilendirme yapılırken; acil durum tatbikatının gerçekleştirildiği ülke ve şehrin bildirilmesi gerekmez.

Yukarıdakilerden hangileri tatbikata ilişkin kamuoyu bilgilendirmesinin yerine ulaşabilmesi için, sosyal medya aracını kullanan kişi veya kişiler tarafından dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalarındandır?


I, II, III

I ve II

II ve III

I, II, III, IV

I, III, IV


Yanıt Açıklaması:

Sosyal medya gönderileri, dünyanın her yerinden herhangi bir kişi tarafından görüntülenebilir. Bu nedenle, sosyal medya aracılığıyla bilgilendirme yapılırken; acil durum tatbikatının gerçekleştirildiği ülke ve şehir, ayrıntılı adres açıklamasıyla birlikte belirtilmelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum