Acil Durum Bilgisi ve Yönetimine Giriş Deneme Sınavı Sorusu #783781

Aşağıdakilerden hangisi tatbikata ilişkin kamuoyu bilgilendirmesinin yerine ulaşabilmesi için, sosyal medya aracını kullanan kişi veya kişiler tarafından dikkat edilmesi gereken püf noktalardan değildir?


Sosyal medya aracılığıyla yapılan yayın ve bilgilendirmelerde, ilgili paydaşlardan yer yer bahsedilmesi; olası bir acil durumun meydana gelmesi durumunda, kimlerin görevde olacağına ilişkin gerekli bilgilendirmenin yapılmasına olanak sağlayacaktır.


Kamuoyunun tepkisini çekebilecek hassas durumların, bir acil durum tatbikat
öğesi olarak kullanılmaması gerekmektedir.

Acil durum tatbikat yayını veya bilgilendirmesi sırasında, dışarıdan kişilerin, eğer
mümkünse, tatbikata nasıl katılabilecekleri açıklanmalıdır.

Sosyal medya aracılığıyla yayın veya bilgilendirmeyi yapacak kimse, daha önceden etkin sosyal medya kullanımı üzerine gerekli eğitimi almış olmalıdır.

Tatbikata ilişkin çok detaylı bilgiler veya tatbikat senaryosuna ilişkin çok detaylı ayrıntılara mutlaka yer verilmelidir.


Yanıt Açıklaması:

Acil durum tatbikatı sonrası, planlama ekibi tarafından basın işleri için görevlendirilmiş kişi veya kişiler, yazılı bir not hazırlamalıdır. Bu notta, tatbikata
ilişkin, herhangi bir kişinin anlayabileceği dilde, genel bilgiler ve tatbikatın çıktılarına ilişkin bilgiler verilmelidir. Tatbikata ilişkin çok detaylı bilgiler veya tatbikat senaryosuna ilişkin çok detaylı ayrıntılara girilmemelidir. Tipik bir bilgilendirme notunda; tatbikatın asıl amacı, bu amaca yönelik tanımlanmış hedefler, tatbikat sonucu beklenen olası çıktılar, tatbikatın kapsamı, süresi, gerçekleştirildiği yer, katılımcılar vb. yer almalıdır. Bunlara ek olarak; sosyal medya araçları ve görsel medya araçlarıyla, diğer görsel medya araçları da, kamuoyu bilgilendirilmesi için kullanılabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum