Acil Durum Bilgisi ve Yönetimine Giriş Deneme Sınavı Sorusu #1081242

Tahliye planının öğretilmesinde aşağıdaki hususlardan hangilerine dikkat edilmelidir?

I. Plan önce, bina tahliye sorumlusu, kat tahliye sorumlusu ve tahliye grup liderlerine açıklanır.

II. Tahliye grup liderleri, personele planı açıklar ve grubun kat içinde nasıl toplanacağını ve çıkış istikametlerine nasıl yöneleceğini, tahliyede nelere dikkat etmesi gerektiğini açıklar.

III. Özel ilgi gerektiren personele, nezaretçisi oldukları kişileri nereden, nasıl ve hangi sırada tahliye edecekleri açıklanır.

IV. Bina içinde güvenli bekleme alanları personele açıklanır.

V. Tahliye planı sadece bina tahliye sorumlusu, kat tahliye sorumlusu ve tahliye grup liderlerinin kolayca görebileceği bir yere asılır veya şirketin yerel ağında onların erişimi olan bir alana konulur.


Yalnızca I ve III

Yalnızca II ve IV

I.II.III.IV

I.III.IV.V

I.II.III.V


Yanıt Açıklaması:

Tahliye planları hazırlandıktan sonra tahliye planlarına ilişkin tahliye personelinin eğitimi de önem arz etmektedir. Çünkü tahliye planlarının yalnızca çizim ya da talimatta kalmaması tahliye planının işletilmesine bağlıdır. Bu nedenle öncelikle tahliye personeli ve çalışanlara eğitimin verilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda tahliye planının öğretilmesinde aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:

  • Plan önce, bina tahliye sorumlusu, kat tahliye sorumlusu ve tahliye grup liderlerine açıklanır.
  • Tahliye grup liderleri, personele planı açıklar ve grubun kat içinde nasıl toplanacağını ve çıkış istikametlerine nasıl yöneleceğini, tahliyede nelere dikkat etmesi gerektiğini açıklar.
  • Özel ilgi gerektiren personele, nezaretçisi oldukları kişileri nereden, nasıl ve hangi sırada tahliye edecekleri açıklanır.
  • Bina içinde güvenli bekleme alanları personele açıklanır.
  • Tahliye planı herkesin kolayca görebileceği bir yere asılır veya şirketin yerel ağında herkesin erişimi olan bir alana konulur. Bu açıklamalar ışığında

V seçenekte yer alan ‘’Tahliye planı sadece bina tahliye sorumlusu, kat tahliye sorumlusu ve tahliye grup liderlerinin kolayca görebileceği bir yere asılır veya şirketin yerel ağında onların erişimi olan bir alana konulur.’’ ifadesi yanlıştır. Doğru cevap C’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum