Adalet Meslek Etiği Deneme Sınavı Sorusu #1292576

Aşağıdaki hangi neden, XX. yüzyılın ilk yarısında, klasik normatif teorilerin tekrardan gündeme gelmesine yol açmıştır?


Kişilerin aradıkları normların, sahip oldukları dünya görüşlerinden, kültürlerinden, ideolojilerinden, ve dinlerinden bağımsız olması nedeniyle.

Normatif etik teorilere duyulan ihtiyacın evrensel geçerliliğe sahip, ortak birtakım normlarla çözülmüş olması nedeniyle.

Konusu insan olan veya sürekli insanlarla muhatap olmayı gerektiren mesleklerdeki etik sorunların ortadan kalkması nedeniyle.

XX. yüzyılın ilk yarısında etik alanında hakim olan meta-etik teorilerinin gündelik yaşamda karşılaşılan etik sorunları çözmede yetersiz kalması nedeniyle.

Somut bir durumda hangi eylemin doğru olduğu sorusunun felsefi bir düşünme etkinliği sonucunda cevaplanabilmesi ve bu sorunun, felsefi bir soru olması nedeniyle.


Yanıt Açıklaması:

XX. yüzyılın ilk yarısında etik alanında hakim olan meta-etik teorilerinin gündelik yaşamda karşılaşılan etik sorunları çözmede yetersiz kalması, klasik normatif teorilerin tekrardan gündeme gelmesine yol açmıştır. Normatif etik teorilerine duyulan ihtiyacın temelinde evrensel geçerliliğe sahip ortak birtakım normlara yönelik arayış yer alır. Bu arayış en açık ifadesini meslek etiği alanındaki çalışmaların her geçen daha da artmasında gösterir.

Yorumlar
  • 0 Yorum