Adalet Meslek Etiği Deneme Sınavı Sorusu #1258108

I- kamu görevlilerinin gö­revlerini yürütürken uymaları gereken etik davra­nış ilkelerini hazırlayacağı yönetmeliklerle belirle­me,

II- Etik davranış ilkelerinin ihlâl edildiği iddiasıyla re’sen veya yapılacak başvurular üzerine gerekli inceleme ve araştırmayı yapma,

III- Kurul, Yönetmelik kapsamındaki kuruluşlardan ve özel kuruluşlardan ilgili temsilcileri çağırıp bilgi alma yetkisine sahiptir.

IV- Kurum ve kuruluşların, etik davranış ilkeleri konusunda uygulamada karşılaştıkları sorunlara yönelik olarak görüş bildirme yetkisi Kuruldadır.

 

Kamu Görevlileri Etik Kurulunun görev ve yetkileri ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangisi doğru olarak verilmiştir?


I ve II

 

I, II ve III

 

II,III ve IV

 

I,II, III ve IV

 

I, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

kamu görevlilerinin gö­revlerini yürütürken uymaları gereken etik davra­nış ilkelerini hazırlayacağı yönetmeliklerle belirle­me, Etik davranış ilkelerinin ihlâl edildiği iddiasıyla re’sen veya yapılacak başvurular üzerine gerekli inceleme ve araştırmayı yapma, Kurul, Yönetmelik kapsamındaki kuruluşlardan ve özel kuruluşlardan ilgili temsilcileri çağırıp bilgi alma yetkisine sahiptir. Kurum ve kuruluşların, etik davranış ilkeleri konusunda uygulamada karşılaştıkları sorunlara yönelik olarak görüş bildirme yetkisi Kuruldadır. Doğru cevap D şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum