Adalet Meslek Etiği Deneme Sınavı Sorusu #1258097

I-Kamu görevlilerinin mal bildiriminde bulunma yükümlülüğü etik davranış ilkesi olarak kabul edilmiştir.

II- Kamu görevlilerinin, kendileriyle eşlerine ve ve­layeti altındaki çocuklarına ait taşınır ve taşınmaz­ları, alacak ve borçları hakkında, 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklar­la Mücadele Kanunu hükümleri uyarınca, yetkili makama mal bildiriminde bulunacakları düzen­lenmiştir.

III-Mal bildiriminde bulunma ilkesinin ihlâli, etik mevzuatı dışında, cezai yaptırıma tâbi kılınmıştır.

IV- Kamu Görevlileri Etik Kurulunun, gerek gör­düğü takdirde mal bildirimlerini inceleme yetkisi­ bulunmaktadır.

Kamu görevlilerinin mal bildiriminde bulunma yükümlülüğü ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangisi doğru olarak verilmiştir?


I ve II

 

I, II ve III

 

II,III ve IV

 

I,II, III ve IV

 

I, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Kamu görevlilerinin mal bildiriminde bulunma yükümlülüğü etik davranış ilkesi olarak kabul edilmiştir. Kamu görevlilerinin, kendileriyle eşlerine ve ve­layeti altındaki çocuklarına ait taşınır ve taşınmaz­ları, alacak ve borçları hakkında, 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklar­la Mücadele Kanunu hükümleri uyarınca, yetkili makama mal bildiriminde bulunacakları düzen­lenmiştir. Mal bildiriminde bulunma ilkesinin ihlâli, etik mevzuatı dışında, cezai yaptırıma tâbi kılınmıştır. Kamu Görevlileri Etik Kurulunun, gerek gör­düğü takdirde mal bildirimlerini inceleme yetkisi­ bulunmaktadır. Doğru cevap D şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum