Afet Ekonomisi Ve Sigortacılığı Deneme Sınavı Sorusu #956265

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

I. DASK 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve çok büyük can ve mal kaybına neden olan Marmara depreminden önce kamu otoritesince deprem zararlarının en aza indirilmesi amacıyla yapılan düzenlemeler sonrasında ortaya çıkmıştır.

II. 587 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 27 Eylül 2000 tarihinden itibaren kapsamdaki meskenler için deprem sigortası yaptırmak zorunlu hale getirilmiş olup bu sigortayı sunmak üzere kamu tüzel kişiliğini haiz DASK kurulmuştur.

III. DASK, biri başkan olmak üzere toplam yedi üyeden oluşan “Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu” tarafından yönetilir.

IV. DASK’ın hedeflerini yerine getiren, etkin ve verimli bir organizasyon olarak faaliyetlerini sürdürmesi T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’nın görev ve sorumluluğundadır.

V. DASK’ın yıllık hesapları, harcamaları, iş süreçleri ve işlemleri Müsteşarlık tarafından denetlenir. Müsteşarlık, kurumun faaliyetlerine ve denetim sonuçlarına ilişkin olarak her yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’na bilgi verir.


Yalnızca I.II ve IV

Yalnızca I.II ve III

II.III.IV.V

I.III.IV.V

I.II.III.V


Yanıt Açıklaması:

1. seçenekteki tanımlamada yer alan Marmara depreminden önce ifadesi yanlıştır. Doğru ifade ‘’ DASK 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve çok büyük can ve mal kaybına neden olan Marmara depreminden sonra kamu otoritesince deprem zararlarının en aza indirilmesi amacıyla yapılan düzenlemeler sonrasında ortaya çıkmıştır.’’  Buna gore doğru cevap C’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum