Afetlerde İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1030608

Aşağıdakilerden hangisi, arama kurtarma personelinin iş yerinin ve olay yerinin güvenlik uygulamalarını yürütmenin dışında kalır?


İş yeri güvenlik ve acil durum plan ve standart operasyon prosedürlerini, işin ve ortamın özelliklerine göre uyarlayarak yürütür.

Yaptığı belirlemeye göre alanda güvenlik şeridi çekme, sesli ve görsel uyarı materyalleri koyma, bariyer çekme, aydınlatma ve benzeri fiziksel önlemleri alır.

Ortamdaki tehlike kaynaklarının giderilmesine yönelik teknik önlemleri kendisine uygun şekilde alır.

Olay yerinde gereken durumda triyaj ve ilk yardım uygulaması yapar.

İş yeri ortamında belirlediği risk ve tehlikeler ile bunlara yönelik alınması gereken önlemleri belirleyerek bildirimde bulunur.


Yanıt Açıklaması:

İş yerinin ve olay yerinin güvenlik uygulamalarını yürütmek;

1. İş yeri güvenlik ve acil durum plan ve standart operasyon prosedürlerini, işin ve ortamın özelliklerine göre uyarlayarak yürütür.

2. Olay yeri için belirlediği tehlike durumları ve güvenlik düzeylerine yönelik ekip/ekipler için alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği (İSG) önlemlerini belirler.

3. Yaptığı belirlemeye göre alanda güvenlik şeridi çekme, sesli ve görsel uyarı materyalleri koyma, bariyer çekme, aydınlatma ve benzeri fiziksel önlemleri alır/alınmasını sağlar.

4. Olay yeri civarındaki diğer insanların güvenli alana alınması, olay yeri giriş ve acil çıkış düzenlemelerinin yapılmasını sağlar.

5. Olay yerindeki tehlike durumlarına göre müdahâle araçlarının ve ekipmanın güvenliğe uygun pozisyonda konumlandırılmasını sağlar.

6. Olay yerinde ortam kaynaklı tehlikeleri belirlemeye yönelik, KBRN maddelerinin ölçüm ve kontrollerini yapar/yapılmasını sağlar.

7. KBRN ekibi personelinin dekontaminasyon uygulamalarının yöntemine ve prosedürüne uygun gerçekleştirilmesini sağlar.

8. Ortamdaki tehlike kaynaklarının giderilmesine yönelik teknik önlemleri prosedürüne uygun şekilde alır/alınmasını sağlar.

9. Olay yerinde gereken durumda triyaj ve ilk yardım uygulaması yapar/yapılmasını sağlar.

10. İş yeri ortamında belirlediği risk ve tehlikeler ile bunlara yönelik alınması gereken önlemleri belirleyerek bildirimde bulunur.

Yorumlar
  • 0 Yorum