Ağ Yönetimi Ve Bilgi Güvenliği Deneme Sınavı Sorusu #471515

I. Kullanıcılardan bir tanesi simetrik şifreleme için gerekli gizli anahtarı oluşturur ve fiziki yollar kullanarak güvenli şekilde iletişim kurmak istediği diğer kullanıcıya ulaştırır.
II. Bütün kullanıcılar tarafından güvenilir kabul edilen üçüncü bir parti gizli anahtarı üretir ve iletişimi yapacak kullanıcılara fiziki yollar kullanarak ulaştırır.
III. Her iki kullanıcının önceden paylaştığı bir gizli anahtar var ise yeni oluşturulacak oturum anahtarı, kullanıcının biri tarafından oluşturulur ve diğer kullanıcıya kriptografik yöntemler kullanılarak güvenli bir şekilde ulaştırılır.
IV. Güvenli iletişim kurmak isteyen kullanıcılar, diğer bir üçüncü parti ile güvenli bağlantıları var ise, anahtar üçüncü parti tarafından oluşturulur ve güvenli bir şekilde kullanıcılara ulaştırılır.
Yukarıda sıralananlardan hangisi veya hangileri kullanıcıların farklı coğrafik konumlarda olması durumunda kullanılacak en etkili anahtar dağıtım yöntemidir?


Yalnız I

I ve II

III ve IV

I, III ve IV

I, II ve IV


Yanıt Açıklaması:

I. ve II. yöntemler ancak ağda az sayıda kullanıcının olması ve bunlar arasında mesafelerin kısa olması durumunda uygulanabilir. Ama kullanıcı sayısının artması ve kullanıcıların farklı coğrafik konumlarda olması durumunda III. ve IV. yöntemleri kullanmak daha yönetilebilir çözümler sunar.

Yorumlar
  • 0 Yorum