Aile Katılımı ve İşbirliği Deneme Sınavı Sorusu #960976

Çocuklarının eğitim süreçlerine ailelerin aktif katılım sağlamalarının, çocuklarının eğitim ve gelişim düzeylerinin artması arasında kuvvetli bir ilişki olduğu belirtilmektedir. Ailelerden çocuklarının eğitim süreçlerine aktif katılım sağlayarak bu konuda savunucu olmaları beklenmektedir. Ailelere yönelik bu beklentiler de bazı gerekçelere dayandırılmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bu gerekçelerden biri değildir?


Çocuklarına ilişkin sosyal ve yasal sorumluluğun aileye verilmiş olması

Ailelerin çocuklarının hayatlarında personellere göre daha sabit bir yere sahip olmaları

Ailelerin okul sistemine ilişkin ilk elden ve doğrudan deneyimlere sahip olmaları nedeniyle bu konuya yönelik daha ikna edici, samimi savunucular olabilmeleri

Ailelerin personellere kıyasla sistemle ilgili eleştiri yaparken daha özgür olmaları

Ailelerin çocuklarının bakımında ve eğitiminde vicdani bir sorumluluğa sahip olmaları


Yanıt Açıklaması:

Çocuklarının eğitim süreçlerine ailelerin aktif katılım sağlamalarının, çocuklarının eğitim ve gelişim düzeylerinin artması arasında kuvvetli bir ilişki olduğu belirtilmektedir. Ailelerden çocuklarının eğitim süreçlerine aktif katılım sağlayarak bu konuda savunucu olmaları beklenmektedir. Ailelere yönelik bu beklentiler de bazı gerekçelere dayandırılmaktadır. Bu gerekçeler arasında (a) çocuklarına ilişkin sosyal ve yasal sorumluluğun aileye verilmiş olması, (b) ailelerin çocuklarının refahına ilişkin sağladıkları duygusal yatırımların profesyonellerin sundukları duygusal yatırımların çok ötesinde bir öneme ve sorumluluğa sahip olmaları, (c) ailelerin çocuklarının hayatlarında personellere göre daha sabit bir yere sahip olmaları, (d) ailelerin okul sistemine ilişkin ilk elden ve doğrudan deneyimlere sahip olmaları nedeniyle bu konuya yönelik daha ikna edici, samimi savunucular olabilmeleri, (e) ailelerin personellere kıyasla sistemle ilgili eleştiri yaparken daha özgür olmaları yer almaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum