Aile Katılımı ve İşbirliği Deneme Sınavı Sorusu #984252

I. Uzman ya da grup lideri tarafından değerlendirme amacıyla bir içerik listesinin oluşturması

II. Bu listenin küçük gruplar şeklinde büyük grubu oluşturacak aileler ile paylaşılması

III. Ailelerin bu listeye eklemek veya çıkarmak istediklerini ekleyip çıkarması

IV. Bu listenin önem sırasına göre düzenlenmesi

V. Bu listede yer alan içerik üzerinden bir anket hazırlaması, ailelere uygulaması ve sonuçlarını değerlendirmesi 

VI. Uzman veya grup liderinin bu değerlendirme sonuçları temelinde grup aile eğitimi uygulamasının içeriğini ve amaçlarını belirlemesi. 

Yukarıda verilen maddelerden hangisi/hangilerinde büyük grup aile eğitimi uygulamalarında kullanılabilecek değerlendirme sürecine ilişkin basamaklar doğru bir şekilde verilmiştir?


I, II, III, IV ve V

I, II, III, IV ve VI

I, II, III, V ve VI

I, II, IV, V ve VI

II, III, IV, V ve VI


Yanıt Açıklaması:

Grup aile eğitimi uygulaması büyük grup uygulaması şeklinde gerçekleştirilecekse bazı basamakların takip edilmesi önerilebilir. Bu basamaklar şunlardır; (a) uzman ya da grup lideri tarafından değerlendirme amacıyla bir içerik listesinin oluşturması; (b) sonra bu listenin küçük gruplar şeklinde
büyük grubu oluşturacak aileler ile paylaşılması; (c) ailelerin bu listeye eklemek veya çıkarmak istediklerini ekleyip çıkarması; (d) sonra bu listede yer alan içerik üzerinden bir anket hazırlaması; (e) anketi bütün ailelere uygulaması ve sonuçlarını değerlendirmesi ve (f) uzman veya grup liderinin bu değerlendirme sonuçları temelinde grup aile eğitimi uygulamasının içeriğini ve amaçlarını belirlemesi. Doğru cevap "C" dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum