Aile Katılımı ve İşbirliği Deneme Sınavı Sorusu #989915

Çocuğun eğitim-öğretim sürecine yönelik ailenin katılım sağladığı farklı düzeylerden hangisinde, 'okul ile ev arasında çocuğun gelişimine ilişkin bilgilendirici notlar gönderilmesi' üzerinde durulmaktadır? 


Karar verme

Gönüllülük

Evde öğrenmede

İletişim

Toplumla iş birliği


Yanıt Açıklaması:

Çocuğun eğitim-öğretim sürecine yönelik ailenin katılım sağlaması, çocuklara çeşitli deneyimler sağlayarak akademik başarılarını arttırmaktadır.
Aileler bu sürece farklı düzeylerde katılım gösterebilmektedirler. Bunlar dan biri çocuk bakımıdır. Bu düzeyde okul ve öğretmen/öğretmenler tarafından aileye, çocukları için uygun bir ev ortamı hazırlamaya, çocuklarına uygun olarak sağlık ve eğitim etkinliklerine katılmaya yönelik destek sunulur. Diğer düzey olan iletişimde okul ile ev arasında çocuğun gelişimine ilişkin bilgilendirici notlar gönderilmesi üzerinde durulmaktadır. Gönüllülük düzeyinde gönüllü olan ailelerin okulda ya da sınıftaki etkinliklere katılımlarını sağlamak üzere planlamalar yapılmaktadır. Bir diğer düzey olan evde öğrenmede ailelere çocuklarının ev ödevlerine nasıl yardım edebileceklerine yönelik bilgi verilmektedir. Karar verme düzeyinde okulda alınan kararlara yönelik ailelerin düşüncelerinin belirlenmesine ilişkin ailelerle iletişim sağlamanın üzerinde durulmaktadır. Son olarak toplumla iş birliği düzeyinde ise toplum sağlığı, kültürü ve sosyal hizmetler konusunda aileyi ve çocuğu bilgilendirmek üzere okulun, ailelerin ve çocukların bu tür etkinliklere katılımlarını sağlamaya yönelik destek sunulmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum