Aile Psikolojisi ve Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #874154

"Çocuklar seninle parka gitmek için hafta sonunu iple çekiyor ama sen oturmuş maç seyrediyorsun! Sorumsuzun tekisin!" cümlesinin, Ben Dilindeki karşılığına en uygun cümle aşağıdakilerden hangisidir?


Bir hafta sonu da maç izlemezsen ölür müsün yani? Çocukların aktiviteleri ile ilgili bütün sorumluluğu neden bana yüklüyorsun?

Evde yığınla işim var! Maçın tekrarını daha sonra izlersin, çocukları evden çıkarıp parka götürür müsün?

Bütün hafta boyunca bu maçı heyecanla bekliyordun anlıyorum ama çocuklarımız da babaları ile vakit geçirmek istiyorlar ve üzülüyorlar.

Çocuklar üzülmesin diye uygun bir bahane bulmalı ve maçı izleyeceksen onlarla birlikte izlemelisin. Benim çıkmam gerekiyor.

Bu güzel havayı, bir maç uğruna kaçırıyorsunuz! Çocuklar senin yüzünden eve tıkıldı kaldı, bak bilgisayardan kafalarını kaldırmıyorlar! 


Yanıt Açıklaması:

Konuşurken çiftlerin ben-dilini kullanmaları ilişkileri açısından son derece faydalıdır. Bir suçlama, eleştiri tonu olan sen-dilinin yerine karşı taraftaki kişide olumsuz tepki oluşturacak herhangi bir mesaj içermeyen ben-dili iletişimi arttırır. Ben dili mesajı oluşturulurken 3 ana ögeyi içermelidir;
1. Ne oldu?
2. Ne hissettim?
3. Ne bekliyorum?

Yorumlar
  • 0 Yorum