Aile Psikolojisi ve Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #1192152

Kişinin hem kendi cinsiyetinden olmayan hem de kendi cinsiyetinden olan kişilere karşı cinsel ilgi duyması cinsellikle ilgili temel kavramlardan hangisiyle açıklanmaktadır?


Heteroseksüel cinsel yönelim

Biseksüel cinsel yönelim

Homoseksüel cinsel yönelim

Eşcinsellik

Lezbiyenlik


Yanıt Açıklaması:

Cinsel Yönelim

İnsanın düşünce, duygu ve davranışsal olarak cinsel açıdan çekim duyduğu cinsiyete göre tanımlanan özelliğidir.

Heteroseksüel cinsel yönelim: Kişinin karşı cinsiyetten kişilere karşı cinsel ilgi duymasıdır.

Homoseksüel cinsel yönelim (eşcinsellik): Kişinin kendi cinsiyetinden olan kişilere karşı cinsel ilgi duymasıdır. Erkek eşcinseller için ‘gey’, kadın eşcinseller için ‘lezbiyen’ sözcükleri de kullanılmaktadır.

Biseksüel cinsel yönelim: Kişinin hem kendi cinsiyetinden olmayan hem de kendi cinsiyetinden olan kişilere karşı cinsel ilgi duymasıdır.

Halen cinsel yönelimin nasıl oluştuğuna dair bilgiler yetersizdir. Bir heteroseksüel erkek neden bir kadından hoşlanır sorusunun cevabı verilemediği gibi diğer cinsel yönelimlerinde nasıl oluştuğu bilinmemektedir. Heteroseksüellik, eşcinsellik ve biseksüelliğin doğuştan olup olmadığı bilinemese de bir tercihten ibaret olmadıkları düşünülmektedir. Yani kişi heteroseksüel olmaya karar verdiği için heteroseksüel olmadığı gibi eşcinsel ya da biseksüel olmaya karar verip eşcinsel olamaz.

Yorumlar
  • 0 Yorum