Aile Psikolojisi ve Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #881345

"Bu dönemin temel görevi bireylerin evliliğe uyum sağlamasıdır. Kişiler kendi bireyselliklerini korurken, eş rolünü benimsemeleri, yeni aileye ilişkin sorumlulukları üstlenmeleri gerekir"

Yukarıda bahsedilen aile yaşam döngüsü dönemi aşağıdakilerden hangisidir?


Evli Çiftler (Çocuksuz)

Çocuklu Çiftler (Bebek 30 Aydan Küçük)

Okul Öncesi Çocukları Olan Aileler (En Büyüğü 2,5-6 Yaş Arasında)

Ergenlik Öncesi Çocukları Olan Aileler (Çocukları 6-13 Yaş Arasında)

Ergen Çocukları Olan Aileler (En Büyük Çocuk 13-20 Yaş Arasında)


Yanıt Açıklaması:

İnsanların ve diğer canlı sistemlerin olduğu gibi ailenin de bir yaşam döngüsü vardır. Aileler ve kültürler arasında büyük farklılıklar olmakla birlikte yaşam döngüsü, çekirdek ailenin zaman içinde gelişimini betimler. Her bir evrede üstesinden gelinmesi gereken gelişimsel görevler vardır

Evli çiftler (Çocuksuz): Bu dönemin temel görevi bireylerin evliliğe uyum sağlamasıdır. Kişiler kendi bireyselliklerini korurken, eş rolünü benimsemeleri, yeni aileye ilişkin sorumlulukları üstlenmeleri gerekir. Evli çift; aileleri ve akranlarıyla nasıl ilişki kuracakları, birlikte yaşamın pratik yönleri, aralarındaki küçük ya da büyük farklılıklarla nasıl başa çıkabilecekleri konusunda ortak düşünceler geliştirmeleri gerekir. Her bireyin kendi köken ailesinden getirdiği alışkanlıklar ve beklentiler yeni sisteme göre değiştirilmelidir.

Doğru cevap A seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum