Aile Psikolojisi ve Eğitimi Deneme Sınavı Sorusu #350161

Aşağıdakilerden hangisi “evlilik” ile ilgili doğru bir tanım olmayabilir?


 İki karşı cinsin toplumca onaylanan birlikteliğidir şeklinde tanımlamak mümkündür

Farklı cinsteki iki insanın kendi özgür iradeleri ve istekleri ile birlikte yaşama isteklerini belirtmeleri ve bu isteklerini yasalara bağlı olarak kayıt altına almalarıdır.

Yasalar açısından bakıldığında evlilik bir ortaklık sözleşmesidir.

Duygusal anlamda ise evlilik, yaşamlarını yan yana el ele ve karşılıklı sevgiyle bir arada getirmek amacıyla eşlerin kendilerini birbirlerine adamalarıdır.

Evlilik karşılıklı maddi çıkarlar için bir araya gelinen bir durumdur.


Yanıt Açıklaması:

Evliliği kısaca, iki karşı cinsin toplumca onaylanan birlikteliğidir şeklinde tanımlamak mümkündür. Bir başka anlatımla evlilik, farklı cinsteki iki insanın kendi özgür iradeleri ve istekleri ile birlikte yaşama isteklerini belirtmeleri ve bu isteklerini yasalara bağlı olarak kayıt altına almalarıdır. Doğal olarak evliliğin oluşabilmesi için bazı temel koşulların oluşması gerekir. Bu koşullardan öncelikli olanı bireylerin belli bir olgunluk düzeyine gelmiş olmalarıdır. Bireylerin olgunlukları kavramı göreceli bir kavramdır. Bu nedenle her ülke kendi geleneklerine, göreneklerine göre olgunluğu tanımlar. Tanımlar arasında farklar olduğu için bireylerin evlilik için olgun olup olmadıklarının kabul görmesi de ülkeden ülkeye az çok değişir. Aslında yasalar açısından bakıldığında evlilik bir ortaklık sözleşmesidir. Duygusal anlamda ise evlilik, yaşamlarını yan yana el ele ve karşılıklı sevgiyle bir arada getirmek amacıyla eşlerin kendilerini birbirlerine adamalarıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum